Bli med på et festmåltid av de sjeldne på Herøy Gard! Med ferske råvarer sanket i fjøra gir bondelagskokk Nils-Henning Nesje og hans team fra Mat med hjerte AS deg en unik, flere retters opplevelse for ganen.

Explore Fosnavaag og Herøy Kajakklubb inviterer til GaneSpa i samarbeid med kokken Nils-Henning Nesje og lokale leverandører fredag 31. august.

Eksklusivt og kortreist

– Dette blir en eksklusiv opplevelse med både kortreiste og ureiste råvarer. Du får blant annet nærkontakt med klippfisk, kastrert okse, skalldyr, håndlaget iskrem, ville vekster fra hav, skog og fjell, forteller bondelagskokk Nils-Henning Nesje.

Nesje har en forkjærlighet for å lage mat fra grunnen av og bruke lokale leverandører med høy kvalitet.

Ureiste råvarer kan deltakere være med på å sanke under veiledning av representanter fra Nesjes team fra Mat med hjerte.

Innføring i bruk av råvarer fra fjøra

Torsdagen kan du melde deg på råvaresanking og innføring om bruk av råvarer fra fjøra og havet utenfor øya Herøya.

– Deltakere til arrangementet torsdag får informasjon om hva man skal lete etter i fjøra og hvordan råvarene brukes til matlaging. Du kan gå i fjøra eller ta kajakken på havet og finne råvarene der, forteller Marvin Kopperstad i Exlpore Fosnavaag.

Han forteller videre at deltakere ikke trenger kursing i padling om de vil prøve kajakk, da instruktører fra Herøy kajakklubb vil være tilstede.

Festmåltid på Herøy Gard

Fredagskvelden presenterer Nesje flere retter i hovedhuset på Herøy Gard. Herøy gard ligger på Herøya i Herøy kommune og omtales ofte som Sagaøya.

– Råvarene vi finner torsdagen vil brukes i rettene som serveres fredagskvelden. Maten serveres med muntre historier og sleivspark og alt ligger til rette for en fantastisk kveld. Vi gleder oss til å ta imot gjester i historiske omgivelser på den sagnomsuste øya, sier Nesje.

– Det er to ulike arrangement publikum kan melde seg på. Råvaresanking og innføring i bruk av disse på torsdag og festmåltid presentert av Nesje fredagen. Det er selvfølgelig mulig å booke plass begge dager. Mer informasjon om tidspunkt og booking finner du på explorefosnavaag.no og vår facebook-side, sier Kopperstad.

Festmåltid på Herøy Gard
Råvaresanking i fjøra

PÅMELDING:

Torsdag 30. august

Meld deg på råvaresanking og innføring om bruk av råvarer fra fjøra og havet utenfor øya Herøya. Du kan gå i fjøra eller ta kajakken på havet og finne råvarene der. Det blir gitt veiledning av eksperter på råvaresanking og instruktører fra Herøy Kajakklubb vil være tilstede.
Maks 30 personer.

Tid: 18.00
Pris: 500,-

Påmelding til: mk@explorefosnavaag.no*
*Merk emnefelt med “Råvaresanking”

Fredag 31. august

Fredagskvelden presenterer Nils-Henning Nesje flere retter i hovedhuset på Herøy Gard. Maks 30 personer.
Tid: 19.00 til midnatt
Pris: 1200,- per person

Påmelding til: mk@explorefosnavaag.no**
**Merk emnefelt med “GaneSpa”

Nils-Henning Nesje

Nesje har en forkjærlighet for å lage mat fra grunnen av og bruke lokale leverandører med høy kvalitet.

  • Kokk og kreativ leder
  • Dagleg leder “Mat med hjerte”
  • Norges Bondelags kokk 2017 -2018
  • Årets klippfiskambassadør 2017
  • Dommer, Det Norske Måltid
  • Dommer, VM i ost (world cheese award)
  • Profilkokk Norsk spekematfestival 2018/19
  • Produktutvikler lokalmat
  • Matkontakt for kompetansenavet Mære og kompetansenavet Vest.

Nesje fikk i 2015 utdelt pris av landbruksministeren for beste norske lokalmat meny. En særdeles levende ildsjel som presenterer mat med muntre historier og sleivspark.

Er med i boken “gratis mat” utgitt av forfatter Ellen-Beate Wollen og boken Det beste fra Norge. Medeier i kokkegruppen Chefs Dinner Norge.

Adresse

Gerhard Voldnes veg 11
Fosnavåg, Norway 6091

Telefon

(+47) 900 64 750

E-post

mk@explorefosnavaag.no